Energy Snina investuje 155 mil. Sk do agregátu na spaľovanie biomasy

15.05.2006 Snina

Bratislava/Snina 15. mája (TASR) - Spoločnosť Energy Snina, ktorá je súčasťou skupiny Slavia Capital, plánuje investovať 155 miliónov Sk do nového tepelného ...
Bratislava/Snina 15. mája (TASR) - Spoločnosť Energy Snina, ktorá je súčasťou skupiny Slavia Capital, plánuje investovať 155 miliónov Sk do nového tepelného agregátu na spaľovanie biomasy. TASR o tom informoval hovorca Slavie Capital Peter Benčurik.

Agregát s inštalovaným výkonom 16 megawattov (MW) bude slúžiť na kombinovanú výrobu tepla a elektriny. Jeho výstavba by mala začať ešte tento rok, do prevádzky by mal byť uvedený začiatkom roka 2008. Projekt vzhľadom na investíciu do skvalitnenia životného prostredia a realizáciu v regióne východného Slovenska počíta so spolufinancovaním zo zdrojov Európskej únie (EÚ) vo výške 60 % investície.
Energy Snina je významným regionálnym dodávateľom tepla pre domácnosti, ako aj tepla, elektriny a úžitkovej vody pre podnikateľské subjekty. Jej energetické aktíva pochádzajú zo spoločnosti Vihorlat, s. r. o. , Snina, ktorú v októbri 2005 odkúpila Slavia Capital, a prevádzkuje ich v rámci novovytvorenej firmy Energy Snina, a. s.
 

Vyberte región